dilluns, 19 de desembre del 2011

Comunicat de CCOO sobre l’estat de les retallades

El 30 de novembre de 2011 es van iniciar les negociacions a l’àmbit de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (a on no estan inclosos els empleats de les universitats públiques i els de les administracions locals). Després de 7 reunions, la part sindical ha presentat un manifest i s’ha aixecat de la Mesa el 16 de desembre, sense haver arribat a cap acord. Per tant, s’ha donat per finalitzada la negociació atesa la imminent aprovació, per part del Govern, el dimarts 20 de desembre, dels avantprojectes de llei de pressupostos de la Generalitat i de mesures fiscals, financeres i administratives per al 2012. Aquí la relació final de les mesures proposades per l’administració (punxa aquí). 

Teníem convocada la Mesa d’universitats per el 19 de desembre i, sobtadament, es va anul•lar sense cap justificació. Van convocar l’Espai de Diàleg i Negociació, el mateix dia 16 a la tarda, intentant tractar el tema precipitadament, sense possibilitat de negociar res. CCOO va decidir no assistir per a què no es donés per negociat, donat que el marge de negociació era pràcticament nul. Les mesures presentades per l’administració de la Generalitat aplicables a les universitats públiques són les següents (punxa aquí). 

CCOO estem radicalment en contra d’aquestes mesures, perquè són un atac frontal contra els més febles, com és el cas de la incapacitat laboral transitòria i les polítiques d’igualtat de gènere, amb allò aplicable a la reducció de jornada per tenir cura d’un fill. Són mesures que no són importants quantitats en l’estalvi de la despesa però són d’un contingut ideològic demolidor. No es parla dels complements abusius per càrrecs a tota l’administració i de posar un llindar salarial als empleats públics. La reducció de la despesa recau en els de sempre i no podem acceptar aquestes retallades que no tenen cap sentit d’estalvi. 

El divendres a la tarda es va tornar a convocar pel dilluns al matí, com a últim intent, però no havia canviat res, sabent que s’aprova dimarts i com havia anat a la Mesa d’Empleats i Empleades de la Generalitat, per tant, hem decidit no assistir. A l’ordre del dia de l‘Espai de Diàleg i Negociació hi havia dos punts més d’informació dels esborranys del Pla Serra Hunter i el Pla Conjunt de Jubilacions Anticipades que esperem negociar pròximament. 

Alhora, demanem que es torni a convocar la Mesa d’universitats i la paritària del PDI laboral per tractar aquests temes, que són objecte de negociació. CCOO demana que s’impulsi la creació de la mesa sectorial d’universitats prevista a l’EBEP per tal de tenir un àmbit de negociació amb l’administració, recordant que la Mesa d’Universitats la constitueixen les universitats i els sindicats. L’administració la presideix, però no forma part de la Mesa. 

CCOO sóm plenament conscients de la difícil situació econòmica perquè passen les universitats públiques i, la administració en el seu conjunt, i hem de dir amb tota claredat que les mesures proposades són un nou pas en un camí que s’ha demostrat equivocat. Demanem la seva retirada i l’obertura d’un veritable procés de negociació. 

Finalment, ens comprometem davant de tots els treballadors i treballadores de la universitats públiques catalanes i el conjunt de la societat a posar totes les nostres eines de negociació i mobilització al servei de la defensa de la universitat pública i dels drets dels seus treballadors i treballadores.

2 comentaris:

  1. propongo una huelga de consumo:

    durante un dia

    ResponElimina
  2. mi propuesta es hacer un blog o facebook o lo que sea, donde individualmente y de forma anónima podamos realizar la denuncias de la malversación, gasto inadecuado, nóminas excesivas de cargos, dietas, etc. del dinero público realizada por la UB aportando copias de los documentos que así lo justifiquen, pasar la información a todo el PAS y PDI para controlar todo lo que se pueda y fotocopiar documentos y ponerlo en conocimiento a la sociedad por los medios de la infomación

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.