dimarts, 30 de juliol de 2013

Greu situació del PDI-L a la UB: Exigirem responsabilitatsA la UB, la carrera acadèmica del PDI-L està en perill, ja que a hores d'ara no s'ha negociat un Pla d'Estabilització amb el Comitè d'Empresa i, en canvi, aquest curs 12-13, s'han aplicat uns criteris per a estabilitzar que han estat negociats amb altres actors, que no són els representants del PDI-L. Com a conseqüència, 20 lectors que acaben el termini legal del seu contracte i 7 Ramon y Cajal (10, si comptem els que finalitzen els primers mesos de 2014), no podran concursar a una plaça estable. Tot i això, s'han convocat deu places noves de lector o investigador post doctoral (BDR) en departaments en els que hi han professors en situació terminal i que, per tant, evidencien una política de substitució de professorat amb total menyspreu de l’estabilització del professorat i al conveni col·lectiu.

En aquest sentit, CCOO Universitats exigim, d’una banda un calendari urgent per negociar el pla d'estabilització i, de l’altra, que mentre no hi hagi acord no s'acomiadi a cap lector o RiC amb acreditació d'agregat. Davant qualsevol incompliment en aquesta direcció, ens obligarà a EMPRENDRE ACCIONS LEGALS i a EXIGIR RESPONSABILITATS INDIVIDUALS.

Pel que fa a ajudants i investigadors postdoctorals, aquest any es convoquen 25 places de lector i 22 d’investigadors BDR, insuficients pel nombre de persones que finalitzen contracte. En aquest sentit, des de la llista de CCOO hem denunciat l’aplicació capritxosa i canviant per part de la Universitat de Barcelona del requisit de desvinculació per accedir a les noves places de lector que no s’ha aplicat des de 2007 i que, no obstant això, s’aplicarà aquest any. 

Pel que fa a la situació dels associats, a hores d'ara no sabem del cert quins contractes no es renovaran, però ens consta hi haurà reducció de la seva dedicació en un percentatge incert de casos. A més, cal denunciar que, a la UB, l’activitat docent d’aquest col·lectiu no es computa de la mateixa manera que la resta de professorat. Finalment, hi ha una utilització de la figura de professor associat per a finalitats diferents de les previstes a la legislació, sobretot en algunes facultats concretes que cal regularitzar en les figures contractuals previstes al Conveni Col·lectiu i la Llei d'Universitats.

1 comentari:

  1. La reaccion es algo tarde. Ya son meses que los lectores alertan de este problema. Si se ponen en marcha cuando ya es demasiado tarde ...

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.