dimarts, 28 de gener de 2014

CCOO denuncia l'escassa dotació pressupostària del nou " Erasmus Plus"

La Federació d'Ensenyament reclama al Ministeri d'Educació l'aplicació de criteris que reconeguin la situació sociofamiliar de l'estudiant.

Durant el curs 2014/2015, Espanya rebrà de la Unió Europea una dotació de 53.400.000 d'euros (2,2 milions més que el 2013) per al nou programa " Erasmus Plus". Amb aquests diners el govern sufragarà la beca de 30.000 alumnes i, perquè no es redueixi el nombre actual d' " erasmus " (que van ser 40.000 aquest curs), concedirà la beca a 10.000 estudiants. El 2013 es van pressupostar en total 34 milions per aquest concepte, el curs vinent els " erasmus " disposaran de 16 milions menys. De 2011 a 2014 s'ha passat de 63 a 18 milions d'euros.

En vista de les xifres, CCOO denuncia que les quanties de les ajudes continuaran sent insuficients. A més, es mantenen els criteris imposats l'any passat per aconseguir una beca Erasmus, entre els quals hi ha el de ser beneficiari d'una beca general. Si tenim en compte l'enduriment dels criteris per a l'accés a les beques generals, que prevalen fonamentalment els resultats acadèmics, és previsible que molts alumnes no puguin obtenir una d'aquestes ajudes.

D'altra banda, la reducció de l'estada a quatre mesos dificultarà l'accés a universitats que només ofereixen el curs complet i limitarà l'experiència educativa i social que representa el programa, dificultant l'aprenentatge de l' idioma.


CCOO reclama una dotació pressupostària suficient i l'aplicació de criteris que reconeguin la situació sociofamiliar de l'estudiant, garantint una formació de qualitat amb independència del fet que aquesta s'adquireixi en una universitat espanyola o europea. Les beques Erasmus poden i han de ser un element més d'anivellament social, de manera que el Ministeri d'Educació hauria d'apostar de manera decidida per elles en lloc de limitar-les.

1 comentari:

  1. però ni el ministeri, ni la generalitat, ni cap govern apostaran mai per l'educació. Això ja és cosa del passat ara els governs només volem gent aborregada.

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.