dimarts, 1 d’abril del 2014

Hem interposat conflicte col•lectiu contra la supressió de la paga extra 2012 al personal investigador en formació (PIF)


El gabinet jurídic de CCOO, a instàncies del Secretariat Interuniversitari, acaba d’interposar un conflicte col·lectiu contra les universitats públiques catalanes i la ACUP per la retallada de la paga extra de desembre del 2012 al personal investigador en formació amb contractes predoctorals.

És l’única sortida que ens han deixat les universitats després de que, el passat mes de gener, fins i tot es neguessin a comparèixer davant del Tribunal Laboral de Catalunya, on van intentar la mediació ( http://ccoo-universitat.blogspot.com.es/2014/01/les-universitats-publiques-de-catalunya.html) .

El motiu d’aquest conflicte col·lectiu és clar. Aquest personal no es troba dins  l’àmbit d’aplicació del RDL 20/2012 que estableix la retallada d’aquesta paga, perquè la  relació laboral per a la realització d'una activitat de caràcter merament formatiu, és en definitiva una beca de postgrau per a la formació de professorat universitari, i la retribució que percep és a càrrec del Programa de FPU que a aquest efecte convoca el Ministerio de Educación español. 

La reducció de la paga extra constitueix una inaplicació de l’import de la “beca”, això és el finançament, que va ser concedit amb càrrec a l'esmentat programa; el Ministerio no va aplicar cap rebaixa a les ajudes concedides, ja que les subvencions no es veuen afectades per la regulació prevista en el decret que recull la retallada de la paga extra.

Tenint en compte que no s’ha produït una reducció en l'ajut econòmic del qual deriva la contractació efectuada per cada Universitat, no es pot aplicar el Reial decret llei que estableix la supressió de la paga extraordinària de desembre.

És per tot això que hem demanat que es declari la nul•litat i anul·li la supressió de la paga extraordinària de desembre del 2012 en la nòmina del personal afectat i condemni les universitats demandades a fer el pagament efectiu, íntegre i immediat de l’import retingut.

Lamentem que el capficament de les universitats ens obligui a judicialitzar les relacions laborals i reclamem, un cop més, que prevalgui el sentit comú, i es procedeixi a abonar a aquests treballadors allò que els hi pertany.


1 comentari:

  1. El conflicte col·lectiu només contempla els contractes amb FPU? O també contempla investigadors predoctorals contractats sota altres règims com FPI o FI?

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.