dimecres, 10 de desembre de 2014

Informació de la Mesa PDI-F de 9 de desembre


La taxa de reposició ha causat un greu problema en el sistema universitari català: ha tancat l’entrada de joves investigadors al sistema i ha bloquejat la promoció. Per canviar això necessitem mesures a curt termini. És urgent no només garantir la necessària estabilització sinó també l’entrada de nou talent al sistema sense precaritzar més les condicions laborals. Una taxa de reposició del 50% no solucionarà el problema creat: la universitat pública perd efectius que no està recuperant.

Per CCOO l’acord al qual s’ha arribat per consensuar un pla d’incentivació de la jubilació en l'àmbit de les universitats públiques catalanes abans del mes d'abril del 2015 és una oportunitat que no es pot perdre. El marc legal i la Sindicatura de Comptes ens poden limitar, però les possibilitats existeixen si hi ha voluntat política.

En relació a altres temes que es van tractar us informen que:

- La part pública considera la promoció del PDI-F acreditat és responsabilitat de Madrid. Ens presenten dues solucions. O bé Montoro treu la promoció de la taxa de reposició en els Pressupostos 2015 o bé es podria jugar per la via del Real Decret segons la Direcció General d’Universitats (DGU). En qualsevol dels casos, CCOO continuarà treballant en els diferents àmbits negociadors per garantir el dret a la promoció.

- Sobre els Pressupostos Generals de l’Estat i el pagament del 25% de la paga extra del 2012 als funcionaris estatals es preveu que l’incompliment de l’objectiu del dèficit per part de la Generalitat impossibilitarà el seu cobrament. Segons la DGU en el tràmit d’esmenes de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat el requisit del dèficit podria caure del redactat. Si no és així, no es cobrarà.

En relació a la paga extra de 2015 que sí que sembla estàr pressupostada aprofitem per recordar-vos que no implica un augment salarial ni un nou dret adquirit, és senzillament cobrar el que ens correspon.

Secretariat Inter-universitari de CCOO

1 comentari:

  1. No pot ser que mentre, agradi o no, tinguem DNI i pasaport espanyols, a Catalunya estem patint continuament una discriminació salarial com ens ha passat amb les pagues extres dels darrers anys. Crec que aquest 25% que pagarà Madrid, si tant ens estimen i la Generalitat diu que no el pot pagar (sic), que ho facin ells directament.

    Com potser que ningú hagi denunciat encara al TC aquesta discriminació pels catalans! Entre Madrid i BCN ens han ben pelat. A Madrid sempre amb la Constitució a la boca, però es veu que els funcionaris no som tots iguals constitucionalment, segons on vivim. Perquè aquesta discriminació no es porta al TC d'una vegada? Ja pagarem "a escote" les despeses legals.

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.