dimecres, 14 de gener del 2015

Ja està en vigor la restitució de les pagues extres pel 2015

Companyes i companys,

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Decret 9/2014, de 30 de desembre, que va entrar en vigor l’1 de gener del 2015 i on s’estableix literalment el següent:

“Resten sense efecte, per a l’exercici 2015, les mesures previstes a la Llei 1/2014, de 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014 que disposen, d’una banda, la reducció de les retribucions del personal en un import equivalent a una paga extraordinària i, d’altra banda, la reducció en un 15% de la jornada dels llocs de treball ocupats per personal interí.”

És una victòria parcial de les treballadores i treballadors públics que, amb el seu recolzament a la pressió sindical, hem aconseguit aturar aquesta retallada que hem patit des de l’any 2012. Des de CCOO continuem treballant per recuperar el que ens han robat aquests tres anys.

Volem insistir en el fet de que aquesta restitució ja esta plenament en vigor perquè, malgrat que la majoria de treballadors de les universitats públiques catalanes no veurem les seves conseqüències fins a la paga extra de l’estiu, hi ha col·lectius que han de veure modificades les seves retribucions des de la nòmina de gener. Els treballadors que percebin les pagues extres prorratejades durant els dotze mesos naturals (12 pagues), i que, per tant, l’any 2014 van patir una disminució del seu salari des del mes de gener; al 2015 l’han de veure restituït també des de la primera nomina. Pel que fa al PDI-F, que ha patit aquesta retallada via disminució de la part autonòmica dels trams de docència i recerca en totes les seves nòmines, també ha de veure anul·lada aquesta disminució immediatament.

Demanem a les gerències de les universitats que donin les instruccions oportunes perquè tothom pugui percebre correctament el seu salari des del primer mes del 2015 i restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

Salut i lluita,

CCOO Universitats

2 comentaris:

  1. Q fàcil penjar-vos medalletes sense fotre brot, eh??

    ResponElimina
  2. He fet una aportació respectuosa i no l'heu publicat. Se us veu el llautó de tres hores lluny

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.