dilluns, 23 de maig del 2011

A tots els treballadors i les treballadores de les universitats públiques catalanes

Companyes i companys,

Ja fa més d’un mes que CCOO va advertir de les conseqüències de les retallades, que vol imposar el govern de la Generalitat de Catalunya en els Serveis Públics, poden comportar sobre l’ocupació i les condicions del personal de les universitats.

Les previsions s’estan convertint en atacs concrets, especialment pel que fa al personal temporal, però les informacions contradictòries i la manca de transparència continua.

És hora de llum i taquígrafs i de que tota la comunitat universitària ens posem mans a l’obra per defensar la universitat pública i les condicions de treball.

CCOO ens hem adreçat a la secretaria de la Mesa General d’universitats per demanar una reunió d’urgència amb el següent ordre del dia.

1.- Mesures per fer front a les retallades pressupostaries de la Generalitat.

2.- Mesures per garantir l’ocupació i les condicions de treball dels treballadors i de les treballadores fixos, indefinits, temporals i interins de les universitats públiques.

Igualment, encetarem una campanya per que els diferents claustres, juntes i comitès de representació dels treballadors, juntes de facultat i consells de departaments es pronunciïn públicament per tal que tota la comunitat universitària ens organitzem per fer front a les retallades.

Així mateix et comuniquem que ens adherim a la convocatòria d’una primera concentració el proper 26 de maig a les 18 hores a Plaça Sant Jaume.

Assemblea el 7 de juny: per tal de posar en comú totes les informacions i coordinar iniciatives convoquem a totes les treballadores i treballadors, i convidem a l’alumnat i les seves organitzacions, a una assemblea general oberta el proper dimarts 7 de juny, a les 12 hores, al Paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

Salutacions,

Secretariat Inter-universitari de CCOO

9 comentaris:

  1. Creo que es hora de añadir un punto al orden del día. ¿Cómo quedará la calidad de las enseñanzas universitarias tras los recortes de presupuesto, medios, personal.... y la consecuente masificaión?

    Y también preguntaría a los responsables de RRHH si han previsto como afectará a la salud de los trabajadores este nuevo marco.

    ResponElimina
  2. Com tots sabeu, quan la UPC ens assigna una carrega docent que jo sàpigua tothom l’acata rigorosament.
    Quan la UPC, o la Unitat o be el Departament, ens assigni càrrega de recerca, penso que també l’acatarem escrupolosament.
    Ara be, actualment vivim en una Universitat amb uns veritables reines de taifes, que moltes vegades no reparteixen ni dins de la mateix unitat feines de recerca. (moltes vegades per un veritable estúpid i estèril sentiment de propietat)
    Amb una situació així, no crec que sigui legal que la UPC ens penalitzi amb mes càrrega docent. Es mes, ho poden fer, però segurament amb una baixada de qualitat docent. I això no els hi preocupa ?
    Només és pot penalitzar a aquells que es neguin a acceptar feines de recerca.
    Altrament seria injust i penso que il•legal.
    Els caps tenen l’obligació d’assignar les feines. I sinó que deixin de ser caps.

    ResponElimina
  3. I així creuen que podem fer el pla Bolonya?????. Em sento com un estafador, venent als alumnes un producte que NO es pot oferir: sense recursos econòmics, ni humans.....

    ResponElimina
  4. Respecte el què s'ha comentat de la qualitat dels ensenyaments, afegir que si la "piràmide" es retalla per la base, queda clar que aquesta caurà ....

    ResponElimina
  5. Si volen fer noves retallades als docents universitaris que deroguin la llei d'incompatibilitats doncs serà necessari guanyar-se la vida a fora. No oblidem que de fet portem molts anys de congelació salarial o, millor, de pèrdua de poder adquisitiu. A més, les nostres pagues dobles han estat sempre inferiors a la dels altres. Molts han tingut que accedir a la vivenda durant els anys del boom per la qual cosa tenen que suportar elevades hipoteques per satisfer als especuladors. No es pot permetre que ara se'ns torni a castigar.

    ResponElimina
  6. Ens haurem de començar a posar les piles de veritat i creure'ns que sí que units podem fer força, molta força...
    Això ja fa massa temps que dura i no podem esperar que tot s'esfondri per tal que ho puguin tornar a aixecar a la seva conveniència.
    Ara toca el sector públic però, el què està passant amb nosaltres és un precedent per la resta de la societat.
    Demostrem el poder que tenim i lluitem tots plegats perquè a tots ens afecta.

    ResponElimina
  7. Les retallades de sou han estat aplicades a tots?,..., excepte ICREA, CREI, .., per què?

    ResponElimina
  8. Estem d’acord que vivim dies difícils i que tots hem d’apretar-nos el cinturó i, en la meva opinió, la Universitat hauria de donar exemple a la resta de la societat.

    Jo, com a professional, no tinc ni idea de finances, el que sí que tinc, com a persona, són valors com la solidaritat, entre d’altres, i em sembla vergonyós que el senyor rector i companyia estiguin disposats a continuar amb el seu nivell de vida a costa d’acomiadaments del col•lectiu més dèbil que probablement no tingui ni per arribar a final de mes i, a sobre, tindrà la barra de dir que la seva gestió és ètica!

    NO ENS ATUREM AQUÍ, HEM DE LLUITAR FINS EL FINAL!!!

    Proposo fer el que hem fet avui cada mes fins aconseguir compromisos concrets.

    ResponElimina
  9. Com tots sabeu, quan la UPC ens assigna una càrrega docent, que jo sàpiga tothom l’acata rigorosament.
    Quan la UPC, o la Unitat o be el Departament, ens assigni càrrega de recerca, penso que també l’acatarem escrupolosament.
    Ara be, actualment vivim en una Universitat amb uns veritables reines de taifes, que moltes vegades no reparteixen ni dins de la mateix unitat feines de recerca. (moltes vegades per un veritable estúpid i estèril sentiment de propietat) Molts cops, un grup de recerca va sobrat de contractes, però prefereixen desestimar-ne alguns, abans que facilitar una feina de recerca a un company del mateix departament per motius ocults que molts podeu imaginar.
    Amb una situació així, no crec que sigui legal que la UPC ens penalitzi amb mes càrrega docent. Es mes, ho poden fer, però segurament amb una baixada de qualitat docent. I això no els hi preocupa ?
    Només és pot penalitzar a aquells que es neguin a acceptar feines de recerca.
    Altrament seria injust i penso que il•legal.
    Els caps tenen l’obligació d’assignar les feines. I sinó que deixin de ser caps.
    A alguns països capdavanters, les feines de recerca les assigna el cap de departament.
    I així ningú queda fora.

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.