dimecres, 16 de novembre del 2011

CCOO dóna suport a les mobilitzacions convocades a la universitat pel dia 17 contra les retallades a l'educació pública

La jornada de vaga serà a Madrid, Galícia, Catalunya i Andalusia 
14 novembre 2011 

La Secretaria de Joventut i Cultura de la Federació d'Ensenyament de CCOO dóna suport a les mobilitzacions convocades per l'alumnat universitari pel dia 17 a favor de l'educació pública i en contra de les retallades. 

Les assemblees d'estudiants d'universitat d'algunes comunitats autònomes han decidit convocar els i les estudiants d'universitat pública a una vaga i accions reivindicatives, per frenar l'estratègia de retallades en educació, la disminució gradual en el finançament dels serveis públics, la reducció de plantilles de personal en l'educació, sanitat i serveis socials que suposa una agressió sense precedents en els drets socials i en l'estat del benestar.

Aquestes assemblees han fet una crida a una jornada de vaga a Madrid, Galícia, Catalunya i Andalusia i a participar en les mobilitzacions i manifestacions programades pel dia 17, així com l'elaboració d'un manifest consensuat destacant la política de retallades de governs conservadors i la contínua privatització de l'educació, que provoca una minva en la qualitat educativa. 

La FECCOO anima a la participació de l'alumnat en aquesta proposta reivindicativa i de vaga a favor de garantir el dret a una educació pública, igualitària no segregadora com a garantia de futur i com a element fonamental de sortida de la crisi, perquè l'educació no és una despesa sinó una inversió. 

En aquest sentit CCOO Universitat fa una crida a tots els treballadors i treballadores de les Universitats de Catalunya a afegir-se als actes de mobilització.

Enllaç: Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya dóna suport i convoca a la vaga general d'estudiants a les universitats i estudiants de secundària contra les retallades en l'educació pública


MANIFESTACIONS 

Barcelona: 18h Plaça Universitat 
Girona: 12h. Rectorat de la Universitat de Girona (P/Sant Domènec) 
Lleida: 12h Rectorat de la Universitat de Lleida (P/Víctor Siurana) 
Tarragona: 12h Plaça Imperial Tarraco 
Palma: 12h Plaça d’Es Tub 
Castelló: 12h Plaça de la Independència (La Farola) 
València: 12h Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València 
Alacant: 12h Escultura de la mà de la Universitat d’Alacant 

5 comentaris:

  1. Més de 20.000 professors, estudiants i PAS varem secundar ahir una jornada de vaga que ha estat un èxit.

    Una pena que CCOO no l'hagi recolçat i que només ens moguem quan ens toquen el sou.

    Anem pensant properes movilitzacions que venen temps magres per la universitat i els qui hi treballem

    ResponElimina
  2. Creiem que va ser un èxit i cal reconèixer a tots els estudiants, participants i organitzadors l’èxit de la vaga a moltes facultats i escoles.

    Alhora recordar que CCOO va recolzar les manifestacions en tot moment, i va acordar i manifestar que recolzaria el que es decidís a cada assemblea convocada per la PUDUP de cada Universitat. Així doncs el Comitè de PDI Laboral de UAB on CCOO te majoria de delegats, així com altres sindicats, van adherir-se a la convocatòria de vaga.

    Sense cap dubte treballarem per mobilitzar el màxim de treballadors i treballadores.

    ResponElimina
  3. A dia d'avui quan ja esta publicat que ens retallaran el sou, s'apujaran les taxes i es retallen encara més els drets quanyats a pols, CCOO encara no ha convocat cap movilització, vaga, sentada, xiulada o emprenyada general.

    A la manifestació cap bandera de CCOO, cap ban, timida cita ni suport.

    Això és imtolerable, us presento la meva baixa raonada i justificada per no fer res ara que estem fotuts i es liquiden els nostres drets de negociació colectiva.

    Els sindicats com CCOO haurieu de fer un moviment a nivell europeu i sumar movilitzacions devant de l'Europa del capital que ens trepitja i devant d'una retallada encara major dels dets laborals.

    Sou responsables directes d'aquesta embolada capitalista on no tenim (sembla) res a dir.

    On son les mobilitzacions, on la massa de persones sindicades, indignades i emprenyades?

    Deixeu que us estripi el carnet a lo "bonzo" en un ultim intent de pensar que encara hi ha algú que pensa que alguna mena de lluita encara és possible.

    Un antic ja militant de CCOO

    ResponElimina
  4. Pero quina faltade solidaritat és aquesta que demana que lluitin els estudiants i deixa els treballadors de banda?

    Quina mena de sindicat és aquest que signa convenis amb Mas la setmana seguent a l'anunci de noves retallades injustificades?

    Quina por a la lluita unitària representa aquests que es diuen defensors dels treballadors?

    No és això companys, si no fem pinya ens tombaran i vosaltres sou responsables de la poca movilització que hi ha a la Universitat

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.