dissabte, 10 de desembre del 2011

Carta oberta als membres de la comunitat universitària de la UPC: Pla de Viabilitat UPC


Primer van agafar els comunistes, 
i jo no vaig dir res perquè no era comunista.

Després es van endur els jueus, 
i jo no vaig dir res perquè no era jueu.

Després, van venir a buscar els obrers; 
no vaig dir res, perquè jo no era obrer ni sindicalista.

Més tard es van ficar amb els catòlics, 
i no vaig dir res perquè jo era protestant.

I quan, finalment, em van agafar a mi, 
ja no quedava ningú per protestar.

Martin Niemüller (1892-1984)

Fa dues setmanes la Gerència de la UPC va presentar a la Comissió Permanent del Consell de Govern la seva proposta de Pla de Viabilitat 2011-2014. La proposta suposa un atac sense precedents contra tota la comunitat universitària de la UPC. A aquest pla es proposen mesures que impliquen pèrdues de llocs de treball a tots els col·lectius de la UPC, per valor de més d'11.000.000 d'euros. També es proposen mesures que suposen una degradació de les condicions de treball i de pèrdua de drets socials. Es redueix la despesa en prevenció de riscos laborals, en plans de promoció i formació, es suprimeix el plus de perillositat, etc.

L'import dels acomiadaments és d'aproximadament un 4,5% de la massa salarial total, i com és previsible que els salaris més elevats no es vegin afectats, suposarà una reducció força més gran de la plantilla de treballadors i treballadores de la UPC. L'equip rectoral pretén aprovar-lo al Consell de Govern del proper 16 de desembre, i al Consell Social del dia 20. Per tant, cal deduir que l'equip directiu no vol negociar el Pla de Viabilitat amb els agents socials.

Aquest Pla de Viabilitat no és més que el principi del desballestament de la universitat pública per part de l'actual Govern. Des de CCOO, creiem que des de la comunitat universitària de la UPC hem de fer saber als membres del Consell de Govern que aquesta proposta de Pla de Viabilitat suposarà una pèrdua irreparable per a tota la comunitat de la UPC, i que està a les seves mans aturar aquesta agressió a la universitat pública. A continuació teniu el llistat de membres del Consell de Govern. No deixeu de transmetre aquesta reflexió a aquells que tingueu a prop:

GIRÓ ROCA, Antoni
ABELAIRA TATO, Ana
LÓPEZ i POL, Carme

BOSCH ESPELTA, Josep
BUGEDA CASTELLTORT, Gabriel
CODONY GISBERT, Jordi
COLOM FAJULA, Xavier
DÍEZ MEJÍA, Pedro
GARCÍA-BERRO MONTILLA, Enrique
GIL MUR, Francesc Xavier
JURADO MARCO, Consuelo
MAJÓ ROCA, Joan
MARIÑO ACEBAL, José Bernardo
MARQUÉS CALVO, Marisol
OBIOLS GALÍ, Martí
PÉREZ FOGUET, Agustí
PÉREZ NEIRA, Ana Isabel
SASTRE REQUENA, Anna

BENÍTEZ IGLESIAS, Raúl
BOTELLA LÓPEZ, Pere
CASAL FÀBREGA, Joaquim
COROMINAS SUBIAS, Albert
JARAUTA BRAGULAT, Eusebi
JORGE SÁNCHEZ, Joan
PARDAS FELIU, Montserrat
RODRÍGUEZ CANTALAPIEDRA, Inmaculada
TORRES i VIÑALS, Jordi
USANDIZAGA CALPARSORO, Miguel M.
XAMBÓ DESCAMPS, Sebastia

MARTÍN SANTIAGO, Rosa M.
MERINO POSA, Florentino
MURILLO BARRANCO, Carme

SAYROL CLOLS, Elisa
TAMARIT MUR, Josep Lluís
SUÁREZ FEIJOO, Raúl

BERENGUER SAU, Jordi
GRIFUL PONSATTI, Eulàlia
HUERTA CEREZUELA, Antonio
JORDANA RIBA, Francesc de Paula
PEÑA PITARCH, Esteban
TRULLOLS FARRENY, Enric

ARGELAGUET ISANTA, M. Rosa
BERGAS JANÉ, Joan
MARTÍNEZ BENASAT, Antonio
MARTÍNEZ-SEARA ALONSO, M. Teresa
PUJOLÀ CUNILL, Montserrat
RIU COSTA, Pere Joan

ASENSIO QUIÑONERO, Miquel
CAMPDELACREU ARMENGOL, Víctor
TORRES i CAROL, Joan

Font UPC (10/12/2011):

17 comentaris:

  1. lAS MEDIDAS EN DETALLE NO LAS CONOZCO PERO CREO QUE DEBERÍAN HABER TRES PRIORITARIAS:
    1. QUE NO HAYA EN "TODA LA UPC" UN SUELDO SUPERIOR A UN LÍMITE (¿ EL DE CATEDRÁTICO DE UNIVERSIDAD POR UN FACTOR ALGO MAYOR DE 1, PONGAMOS UN 1,25?)
    2. ELIMINAR LOS LIBERACIONES SINDICALES. TODOS A TRABAJAR
    3. ELIMINAR TODO GASTO DE REPRESENTACIÓ, SI LOS HAY.

    ResponElimina
  2. On son les pancartes a les façanes de les escoles de la UPC? On les ganes i la voluntat de mobilitzar al personal? Fa ja mesos que es treballava en el PVE i fins ara, a 3 dies vista de la seva aprovació, no es coneixen les propostes de mobilització de les grans centrals sindicals.

    ResponElimina
  3. - Totalment d'acord en un salari màxim.
    - Al B3 / Campus Nord tenim penjades pancartes des d'abans de l'estiu.

    ResponElimina
  4. El actual Consell de Govern no ha votado en contra de una propuesta del Rector desde hace años ¿por qué iba a ser diferente ahora?. Tuvimos la oportunidad de cambiar de Rector y no la aprovechamos, ahora sufrimos las consecuencias. Tuvimos la oportunidad de votar por otros partido pero ganó CiU,ahora sufrimos las consecuencias. Ahora tenemos la oportunidad de movilizarnos, pero no lo hacemos.... nos tocará sufrir las consecencias, ?Hasta cuando tanta tibieza?.
    Por cierto, ¿quién nos va a devolver los millones gastados en edificios inútiles y que hubieran pagado muchas nóminas?

    ResponElimina
  5. Un ejemplo de "reducción" de gastos en personal por parte de la Generalitat:

    http://www.gencat.cat/eadop/imatges/6021/11335011.pdf

    Al complemento específico, 38.916,72 euros, hay que añadirle el sueldo base, 13.308,60 euros y el de destino, 11.625,00 euros.

    ResponElimina
  6. Esta vez pierden todos, caballero:
    el que se esconde
    y el que huye;
    los jugadores de ventaja,
    el tramposo,
    el garitero
    y el matón...

    ...nadie nos llama,
    ni nos guía,
    y mientras nuestra sangre se desborda
    el mundo juega al bridge
    y el Gran Juez a los dados.
    Fuimos un espectáculo anteayer,
    pero hoy ya el circo está vacío

    ResponElimina
  7. Sempre a la reraguarda, sempre a l'últim moment, sempre tard, com diu l'altre post, on son les accions que fa temps s'havien d'haver fet?
    La carta al Sr. Mas arriba 1 any tard, o al menys des de que es coneixen les dades i sous que li feu arribar, vaja dic jo! No es que avui siguin escandaloses és que fa molts dies que ja ho eren.
    Els sindicalistes haurien de tenir com a llibre de capcelera El arte de la guerra de Sun Tzu o com a mínim saber que atrinxerar-se fins a no tenir recursos de defensa és una derrota segura.

    ResponElimina
  8. El que ens deixem prendre ara, no ho recuperarem en moolt de temps, si ho recuperem mai -nosaltres o properes generacions-. Hem d'aturar-ho ARA i no serveix dir que res del que fem servirà per res. Fem-ho.

    ResponElimina
  9. També es pot estalviar en bufets i gabinets jurídics. Si el rector i companyia no cometessin tants excessos no necessitaria que en la UPC hi hagués un gabinet jurídic amb diverses persones en plantilla i des de fa un any també un àrea jurídica amb la seva directora, portada expressament de la UB juntament amb la gerent. I el pitjor és que no han de servir-li de molt, ja que a més ha de contractar i gastar-se els diners que no tenim, amb el bufet Alcántara, Blay & del Cuso, i el que és el súmmum del balafiament, contractar a més, advocats de campanetes amb minutes milionàries com per exemple el jurista *Cristobal *Mantell. Com pot qualificar-se al que assetja i persegueix al personal pleitejant amb els diners públics? Abús de poder? Malversació de cabals públics?. Hi ha solucions més civilitzades i sobretot econòmiques.
    Aquest és solament un exemple on el rector pot estalviar però hi ha molts més, ara bé, si el que pretén és utilitzar l'excusa de la reducció del pressupost universitari per retallar els drets adquirits a través dels anys a tots els treballadors de la UPC i reduir el capital humà de la mateixa, doncs que segueixi amb el pla de viabilitat, ja s'ho trobarà.

    ResponElimina
  10. A mi ja em van fer fora. Sobtadament sobraven 6 hores d'associat a TP al meu departament... I, apa, al carrer! Si la universitat fos el que ha de ser (i no un engreixa-culs), aquestes coses no passarien.

    ResponElimina
  11. No veig cap acció revindicativa del personal de la UPC, és a dir, les mases silencioses que parlen molt i molt i només saben atacar als sindicats per dir que no fan res.
    Però i nosaltres que fem????, ens mobilitzem??? fem alguna cosa???
    Gràcies encara que hi ha sindicalistes i fan accions per la comunitat.

    ResponElimina
  12. VAGA GENERAL I OCUPACIÓ INDEFINIDA DEL RECTORAT JA!!!

    ResponElimina
  13. Donde esta la responsabilidad de las centrales sindicales? los mienbros de las juntas y comites no se ponen de acuerdo ni a la hora de silvar un pito delante del Rector y sus equipos de gobierno

    ResponElimina
  14. Apart dels macro-sous que perceben alguns per part de la UPC, els PAS-F tenim un greu problema: Funcionaris que ocupen càrrecs de Caps d'Administració sense passar cap concurs, tal com estableix la llei. Això si, cobrant més que un titular d'Universitat (exemple: Mòdul C3 del campus Nord).

    ResponElimina
  15. El que ha passat avui al claustre de la UPC és lamentable. Els comitès han desmobilitzat al personal per no fer soroll. Tot i així, un grup de treballadors i treballadores han entrat i han demanat la dimissió del rector, i han demanat als claustrals que s'aixequessin, i han posat en envidència amb les seves veus el que el rector Giró vol fer.

    Per què els comitès i les juntes no han liderat aquesta mobilització? Per què s'ha enviat la convocatòria amb nomès 12 hores d'antel.lació i amb un estil molt poc entusiasta? Per què la major part del personal no sabia res d'aquesta acció de protesta?

    Estem sols.

    ResponElimina
  16. No crec que la culpa de la situació tant greu que viu la UPC sigui només dels funcionaris de a peu ni dels pobres interins. Les mesures de contenció que s'estan adoptant només afecten a les escales més baixes, les més febles. ¿Per que els membres de la gran cúpula no revisen els seus sous i les aventatges que perceben per formar part d'una societat "de castes" en la que ens diuen que tots som iguals i tots passem pel mateix embut?

    ResponElimina
  17. http://www.facebook.com/pages/Cap-acomiadament-a-la-UPC/139326379510482

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.