dimecres, 28 de març de 2012

Les barbes en remull: Noves retallades sense precedents a la UPC

El nombre de retallades que estem patint a la nostra universitat i la pèrdua significativa de la qualitat docent i de recerca justificava sense cap mena de dubte la vaga realitzada el 29 de febrer. Vaga i manifestació que en global va ser un èxit. Així mateix, el Govern dels “millors” i una majoria de membres del Consell de Govern semblen no escoltar la majoria de professionals i estudiants de les nostres universitats, i van remant contracorrent guiats per una Generalitat que sembla que mai en tingui prou.

En el darrer Consell de Govern es va aprovar una reducció de l’encàrrec docent de 12.000 punts i l’augment de 4 hores docents per a la majoria de professorat TEU i Col·laborador. Segons els nostres càlculs aproximats això comportarà tard o d’hora una reducció de personal equivalent a uns 400 professors a temps complert. En relació a la negociació, cal dir que s’han fet únicament dues reunions pel tema de l’augment d’hores de TEUs i Col·laboradors, tant Junta com Comitè es van pronunciar en contra unànimement (CCOO, UGT, CSIF) i van plantejar alternatives que no han estat considerades. Alhora en cap moment hem estat informats d’una nova reducció de l’encàrrec docent, malgrat que afecta significativament els nostres llocs de treball. 

Volem recordar que ja ens han retallat, de mitjana, més d’un 15% el sou i ara es preveuen noves retallades. Ara fa un any la retallada d’encàrrec docent ja va comportar 88 places menys d’associats i 13 d’ajudants, i una reducció contractual de 258 hores repartides entre uns 200 associats. A més cal sumar una llarga llista d’agressions a la nostra dignitat professional que hem anat explicant a les diferents assemblees convocades tant abans de la vaga del 29F com aquests últims dies.

Malgrat tot, sembla que això només acaba de començar i per això creiem que ara només tenim “les barbes en remull”, tot sembla indicar que a les grans tisores del nostre govern afegirem les de l’Estat... Es per això que demanem el suport de totes i tots a la vaga de demà 29M. No te cap fonament l’amenaça: “Si no retallem sense parar ens intervindran”. De fet estem intervinguts! Sense cap dubte, ho demostren les polítiques universitàries portades a terme per la nostra universitat en els últims dos anys i que estan molt lluny del programa electoral que es va presentar en el seu moment.

Per últim volem fer una crida a tots els representants elegits del govern de la nostra universitat per fer més transparent la democràcia a la universitat en uns moments tan crítics. Aquestes noves retallades són d’una magnitud tal que creiem que com a mínim els membres electes haurien de donar explicacions als seus electors i no votar amagant després la decisió pressa sense cap consulta democràtica. Tret d’excepcions, el professorat no ha estat consultat ni informat del sentit del vot de molts dels membres electes del CG. I compte, al final tot se sap!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.