dilluns, 26 de març del 2012

Vaga General 29M - Volen acabar amb tot, amb els drets laborals i socials (Hoja del Lunes 540)

CCOO promou la mobilització general contra el desmantellament dels nostres drets socials i laborals i en defensa dels serveis públics. Perquè hi ha alternatives. En un context europeu de forta recessió econòmica, increment de la desocupació, la pobresa i les desigualtats, la crisi passa a ser una crisi social i política. A Espanya tenim la taxa de desocupació més elevada de la Unió Europea: 5,3 milions de treballadors en atur (23%), una taxa d'atur juvenil del 45% i continua augmentant el nombre de persones que no reben cap prestació, i el de famílies en les quals tots els seus membres estan en atur. D'altra banda, les retallades en el sector públic estan destruint desenes de milers de llocs de treball i deteriorant el teixit social. En aquest context, el Govern Central aprova un decret, que és el major atac als drets dels treballadors i treballadores de la història de la democràcia.

Aquesta reforma és INJUSTA amb els treballadors i les treballadores perquè ataca els nostres drets i trenca l'equilibri de poders entre les parts en les relacions laborals. Aquesta reforma és INEFICIENT per reactivar l'economia.

Aquesta reforma és INÚTIL per crear ocupació. Aquesta reforma presenta seriosos indicis de ANTICONSTITUCIONALITAT.

Contingut de la reforma

- Es facilita i abarateix l'acomiadament: 9 mesos de reducció d'ingressos o vendes ja fan procedent l'acomiadament, amb indemnització de 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats i amb la supressió de l'autorització administrativa per a l'acomiadament col·lectiu.

- Tot això, també, en el sector públic, amb l'aplicació de l'acomiadament col·lectiu i objectiu
(EROs).

- Es rebaixa la indemnització de l'acomiadament improcedent de 45 a 33 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats en lloc de les 42 actuals. A més de suprimir els salaris de tramitació, com va fer el govern d'Aznar, una mesura que es va retirar després de la Vaga General del 2002.

- S'aprofundeix en la dualitat del mercat de treball, amb diferents proteccions enfront de l'acomiadament.

- Es crea un nou contracte indefinit, amb acomiadament lliure i gratuït durant un any.

- Es pot acomiadar de forma procedent si es falta 9 dies per malalties de curta durada durant el període de 2 mesos.

- Atorga a l'empresari el poder absolut sobre les condicions de treball o conveni o acord col·lectiu (jornada, horari, sistema de remuneració, quantia salarial, lloc de treball,…) podent modificar les condicions de treball sense cap causa. Si el treballador no accepta es considera acomiadament procedent.

- Es dóna prioritat al conveni d'empresa i si un conveni no es renova en 2 anys després de la seva finalització, s'elimina la seva vigència.

- S'accentuen les desigualtats de gènere.

- No generarà ocupació i discrimina els aturats sense prestacions per desocupació.

L'origen de la crisi no està al mercat laboral, ni en la seva rigidesa, ni en el cost de l'acomiadament, els milions d'aturats així ho demostren. Per això reclamem al govern la rectificació d'unes mesures inútils, plantejant la necessitat d'una reforma del sistema financer i del sistema fiscal, apostant pels serveis públics, incrementant el nombre de persones que treballen als nivells dels països europeus més avançats. Potenciar la banca pública que garanteixi el crèdit a les famílies i les empreses.


Tenim motius de sobres per adherir-nos a la Vaga General. Participa!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.