dimecres, 12 de setembre de 2012

El 15 de setembre, jornada per expressar el profund rebuig social a polítiques que ens estan portant a la ruïna (Hoja del Lunes 549)

La Cimera Social que integra CCOO, UGT i més de 150 organitzacions de la societat civil, convoca una marxa a Madrid per al 15 de setembre. L'objectiu de la marxa és exigir un canvi de les polítiques econòmiques que, a cop de Decret, està imposant el Govern de Mariano Rajoy, i que ens porten a un canvi de model social i ens arrosseguen cap a una societat més injusta, menys igualitària i més autoritària, trencant els consensos bàsics establerts en la transició democràtica, expressant el profund rebuig que mereixen aquestes polítiques, plantejant que hi ha alternatives a les polítiques europees i estatals, començant per una política fiscal més justa i progressiva i una decidida lluita contra el frau fiscal sense amnistia per als defraudadors. 

El 15 de setembre, també ha de qüestionar, la legitimitat del Govern per dur a terme unes mesures que no van formar part del seu programa electoral. Cap de les mesures, que des d'aquest gener, es vénen aplicant es va sotmetre a consideració de la ciutadania en les passades eleccions del 20 de novembre. Cadascuna d'elles de manera aïllada ja suposa un exercici d'ocultació prou greu, però totes juntes, com a programa d'acció governamental, suposen un autèntic frau democràtic i una violació dels drets humans i de l'ètica política. 

El mal anomenat rescat que negocia el govern ni és inevitable ni desitjable amb els antecedents coneguts, i de dur-se a terme, suposarà noves condicions i per tant noves retallades, que amenacen de desbaratar el poc que es manté en peu, prestacions per atur, pensions, ... Aquesta és una decisió de tal transcendència que no pot prendre el Govern per si només. Si abans teníem prou motius per exigir un REFERÈNDUM, ara més. 

La Constitució Espanyola preveu al'article 92.1 la possibilitat que davant decisions d'especial rellevància es recorri a la consulta popular, això és el que dóna sentit i enforteix la nostra democràcia, el que en moments tan crítics és just que demandem. En tot cas la ciutadania ha de tenir la possibilitat d'expressar-se. Aquest també és el nostre compromís. 

Per participar en la marxa, el sindicat ha organitzat un important dispositiu d'autocars per tal de facilitar el trasllat de les persones que vulguin participar, amb uns bons a la venda per finançar el viatge. 

CCOO i UGT Universitat de Madrid han convocat a tota la comunitat universitària per formar una columna que partirà de l'intercanviador de Moncloa a les 9.30 hores per confluir amb la columna d'Educació. (Parada de metro Moncloa, sortida Bescanviador). 

- Andalusia, Extremadura i Castella la Manxa arriben a la Plaça Neptú (Metro Atocha direcció Sol, transbord amb línia 3) 

- Castella i Lleó, Galícia, Astúries, Cantàbria i Euskadi arriben a la plaça Gregorio Marañón (Metro Gregorio Marañón, transbord a Nous Ministeris amb línia 6) 

- Catalunya, Aragó, Rioja i Navarra arriben al Palau dels Esports de Goya (Metro Goya, transbord a Sol amb línia 3) 

- País Valencià i Múrcia arriben a la Porta d'Alcalá (Metro Retiro, transbord en Sol amb línia 3) 

Us animem a participar a la columna d'Universitat, que han organitzat els companys de Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.