dimarts, 1 d’octubre del 2013

Noves retallades pressupostaries a les universitats

Companyes i companys,

Diverses informacions en premsa fan referència a que, a l’última reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya, la Generalitat va informar d’una nova retallada d’un 12,5 % addicional en la seva aportació als pressupostos de les universitats públiques catalanes.

Aquestes informacions contradiuen obertament les declaracions dels responsables polítics en el sentit que no hi haurà noves retallades i que els pressupostos de l’any que ve tindran un marcat caire social.

Una nova retallada, i més d’aquesta magnitud, farà senzillament impossible mantenir el servei públic que donem amb un mínim de qualitat i tindrà repercussions dramàtiques sobre els treballadors i treballadores de les universitats públiques.

Demanem una rectificació immediata i fem una crida a tota la comunitat universitària a fer-se present a tots els actes institucionals on participi qualsevol representant de la Generalitat.

Continuarem informant i continuarem mobilitzant,

CCOO Universitats


Enllaços:

EL PAÍS (28-09-2013): “Rectores y sindicatos juzgan “inasumible” el nuevo recorte en las universidades”: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/09/27/catalunya/1380308430_292837.html


10 comentaris:

  1. ON son els representants sindicals que ens han d'unir per lluitar contra aquest abús dels rics i polítics corruptes, que s'ha fet del sindicalisme? ara per ara sembleu (sou) una eina del govern per manipular i dividir els treballadors, quina llastima d'anys de lluita dels nostres pare i avis que van deixar la seva vida per aconseguir un estat del benestar del que nosaltres em gaudit i ens deixem prendre per covardia i desil·lusió amb els nostres representants amb tots no hi ha ningú que valgui la pena, quin pervenir li deixem als nostres fills???????????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què fàcil és dir que feu? Jo et pregunto que has fet tú? Has anat a les mobilitzacions, has fet les vagues convocades. Crec que en part tens raó, però sovint s'ha de reflexionar si un mateix ha fet tot els que podia. Salut.

      Elimina
    2. Una de les coses que em sorpren més es que quan un empresari sacseja al treballador en lloc de tenir els collons de rebotar-se es gira cap al sindicat preguntant: vosaltres que feu? Jo soc sindicalista per poder foter-li una ostia a l'empresari en nom del sindicat.

      Elimina
    3. Be, crec que no es qüestió de mirar qui a nat a més manifestacions o ha fet més vagues, jo fins ara anava a totes les manifestacions i feia totes les vagues però, ha arribat un moment que em sento tan decepcionat que he deixat de fer-ho, per què, no es per tots els representants sindicals de la meva empresa, se positivament que hi han que ho fan de tot cor i lluiten com poden però no se per què altres no els crec, fins ara la gran majoria dels que han passat per la junta estan ben col·locats, per que serà? però encara això no em queixo d'aquests, em queixo dels de mes amunt els que cobren del govern i viuen com senyors, dels que no son capaços d'unir a tots els treballadors per lluitar plegats (nomes que posessin d'acord a totes les administracions públiques i fessin una vaga indefinida amb un parell de ous, estic segur que la cosa canviaria), he anat a manifestacions en les que només arribar al final de Pau Claris i desprès de fer-se les fotos això si, alguns donaven mitja volta i cap a munt a casa a fer el vermut.
      Per sort o per desgràcia soc una persona que ha viscut una part del franquisme es per això que crec que puc dir que això no és el que era i que els sindicats hens han venut, abans per molt menis hens donaven d'ost..... a les rambles amb els grissos ara tot son pors, tot s'ha de fer legalment, tot s'ha d'autoritzar, no es pot ser tan radical, i jo em pregunto ¿no son ells radicals quan et rebaixen el sou per que si, no ho son quan fan fora a una família de casa seva, no ho son quan et fan fora de la feina, no ho son quan et roben la paga extra...........? i mentre tant ara fen una mani, ara ens concentrem tal dia, fins i tot va haver un que a una entrevista a la tele li van preguntar, "amb tot el que esta caient, com es que no hi han mobilitzacions" i el bon senyor va contestar si, si que farem les estem preparant pel novembre, ja, ja, ja, li diuen el possible una vaga general i diu si es possible, que maco, farem una altre vaga general, ens descomptaran el sou tindran mes diners i nosaltres fins la pròxima per que una vaga sigui general o no, no val per res si no continuem, cada vegada que fem una el senyor Raj...i sus barons es petan de riure.
      Be ara parem per que han arribat les vacances i tothom te dret a vacances o ha arribat pascua o nadal i aixo si les festes son sagrades.......

      Salut, força i lluita - però de veritat

      Elimina
  2. Atenció, aquesta retallada és pel pressupost 2013, l'exercici actual!! Encara no han dit res del que volen fer el 2014.

    ResponElimina
  3. no patiu, que amb la independència ho arreglaran tot ... pronto MAS y mejor, jojojo

    ResponElimina
    Respostes
    1. "El auge del independentismo es precisamente la reacción de una sociedad más cohesionada ante el desmantelamiento de su bienestar." Ho deia fa uns dies un brillant historiador de nom Josep Fontana, pertanyent, com ja sabràs al corrent historiogràfic marxista (gens sospitós d'independentisme, doncs). Et recomano que llegeixis amb atenció la següent entrevista, perquè veig que a molts us ha passat per alt aquest important aspecte del moviment que viu el nostre país en l'actualitat: http://rcubi.tumblr.com/post/63826388579

      Elimina
  4. Volia contestar al Bloger ON ERA JO, representant sindical del PAS de la URV, el 30 de setembre, per exemple, davant la visita del secretari d'universitats, Sr. Castellà, a un centre de la nostra Universitat: manifestant-me amb pancarta en ma, xiulet a la boca, enganxant lletreros contra les retallades, la corrupció i de "no ets benvingut". Dies enrera haviem convocat els companys, justament per unir-nos en la lluita; saps quants companys ens van donar suport? aproximadament unes 10 persones, d'una plantilla d'uns 2.000 treballadors. A ningú li agrada "retratar-se".

    És molt alliberador delegar la responsabilitat col·lectiva en els representants votats, la qual cosa sembla que dona dret a criticar-los i fins i tot calumniar-los. Desenvolupo la meva tasca amb la millor voluntat, dedicació i esforç, no estic alliberada (ni pensaments), ni guanyo res que no sigui el meu sou estrictament, d'administrativa (retallat com tothom). Asumeixo despeses en desplaçaments per temes sindicals. I tinc la sensació de no estar be amb ningú: l'empresa et mira malament. Els companys també?. Però no em queixo, aplico resilència i lluito amb els mitjans de què disposo, amb la convicció de no permetre tanta injustícia i apel·lant a la RESPONSABILITAT COL·LECTIVA

    ResponElimina
  5. el cessament d'en Santiago Guerrero té a veure amb això?

    ResponElimina
  6. Me gusta, yo he calculado, en mi concreto caso, y pecando de egoísmo, todo se ha de decir, que puedo asumir hasta un 80% de recortes de mi sueldo para ya verme obligado a dejar el trabajo porque no tendré ni para pagar los desplazamientos de 620 km semanales y desgaste de vehículo asociado para poder acudir al lugar de trabajo. A este ritmo, 4 años más y dejaré el trabajo.

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.