dimarts, 8 de febrer de 2011

Signat el segon conveni col•lectiu del PDI-L de les Universitats Públiques de Galícia (Hoja del Lunes 509 - 1/2)

Després de 2 anys de negociació i malgrat les retallades, s'ha signat el segon conveni col•lectiu del PDI-L de les universitats públiques de Galícia. 

La principal millora d'aquest conveni col•lectiu és la inclusió d'investigadors i investigadors en formació en l'àmbit del mateix. Recordem que CCOO va ser l'única central que va defensar la inclusió dels investigadors en el primer conveni col•lectiu del PDI-L, pel que valora molt positivament la fi de la discriminació d'aquest personal. La història es repeteix i, de nou, CCOO s'ha quedat sola defensant la inclusió dels treballadors de projectes, que no estaran regulats per cap altre conveni col•lectiu. 

CCOO valora positivament aquest segon conveni col•lectiu perquè, a més de la inclusió esmentada dels investigadors, avança en l'homogeneïtzació de les condicions del professorat entre les tres universitats i s'eliminen algunes de les discriminacions actuals que afectaven les figures més precàries. Les condicions dels contractats doctors i els col•laboradors fixos ja estaven homologades (inclosos sexennis i quinquennis) en el primer conveni a les dels TU i TEU, respectivament. 

En un context en què els salaris dels treballadors públics han patit importants retallades, els salaris dels ajudants i els ajudants doctors experimenten una pujada significativa. També s'avança en el capítol de permisos i llicències i en la conciliació de la vida personal i laboral, estenent les millores negociades al PDI-F.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.