dimarts, 4 d’octubre del 2011

Marxa a Madrid per l'Educació Pública: 22 d'octubre (Hoja del Lunes 530)

L'educació pública està sofrint grans retallades en nombroses comunitats autónomes.

L'increment d'hores lectives en el professorat de primària i secundària en les comunitats autónomes de Madrid, Castella-la Manxa, Galícia, Navarra i l'eliminació a Catalunya de la sisena hora en l'educació primària pública ha suposat al voltant d'11.000 interins sense treball.

Les retallades en Universitat, estan afectant directament també, a la no renovació de contractes temporals del PAS i del PDI.

CCOO, juntament amb els altres sindicats presents en la mesa sectorial, hem lluitat fins a l'últim moment per un Estatut del PDI que no empitjori les condicions laborals, tant en aspectes de la dedicació, com els retributius o la negociació de les condicions de treball. La situació econòmica, així com les discrepàncies en aquests aspectes fonamentals fan molt difícil un acord final.

Les propostes realitzades al maig en el Consell d'Universitats suposen una agressió més i han trencat el preacord aconseguit a l'inici de l'any amb el Ministeri d'Educació.

També, ens hem oposat frontalment al projecte de decret de la prolongació de l'edat forçosa de jubilació als 75 anys, ja que el text va molt més allà del caràcter excepcional que introduïa la Llei d'Economia Sostenible i en algunes universitats es podrien acollir al voltant del 50% de la plantilla dels cossos docentes d'universitat. L'aplicació d'aquesta mesura podria suposar la desaparició d'una generación sencera de PDI, sent una irresponsabilidad molt gran per part de les administracions, en impedir el rejuvenament de les Universitats Públiques, que ja es troben amb unes plantilles envellides.

En canvi no s'implementen mesures de jubilación anticipada com es preveu en la *LOMLOU, quan se està implantant l'Espai Europeu d'Educació Superior amb grans canvis metodológicos en la formació de titulats universitaris.

Totes aquestes circumstàncies han portat als sindicats a organitzar mesures d'acció de protesta en les CC.AA. Des de CCOO veiem en totes aquestes accions un atac al Sistema Educatiu Públic, i per això et convoquem a una marxa a Madrid per l'educació pública el 22 d’octubre.

Anima't i posa't en contacte amb la secció sindical de CCOO de la teva universitat si vols acompanyeu-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.