dimecres, 23 de novembre del 2011

Tranquil•litat investigadors? “Ni un investigador universitari sortirà del sistema” (Antoni Castellà, Secretari d'Universitats de la Generalitat)

És cert que fa unes setmanes ens hem tornat a seure entorn a l’espai de diàleg Generalitat i agents socials. Aquesta primera reunió va ser fonamentalment per establir el funcionament i el calendari de treball, així com mostrar la voluntat de negociació. Se’ns va transmetre la dificultat econòmica del moment i que, per tant, s’hauran de fer esforços importants, però sense entrar en detalls. 

Alhora podem confirmar que en cap moment se’ns ha informat de que sobrin investigadors a les universitats catalanes, tot el contrari, ens van comentar que estudiaven tornar a posar operatiu el Pla Serra Húnter. Alhora el Govern es va ratificar en aquesta direcció en les declaracions que va fer fa molts pocs dies el Secretari d’Universitats Antoni Castellà a ComRadio (17/11/2011) on afirmava: “puc dir en nom del Govern que no hi haurà ni un, ni un, investigador que surti del sistema”


Aquest dies, de diferents companys i companyes, hem rebut rumors nerviosos davant la por que les universitats facin fora a lectors acreditats. Lectors que segons el conveni tenen per mèrit propi dret a optar a un concurs obert per una plaça estable. Creiem que la Generalitat i les Universitats són conscients que s’han guanyat aquest dret a concursar, per la seva excel•lència docent i investigadora, fet que han demostrat durant molts anys superant avaluacions constants. No tenim cap dubte que per les declaracions escoltades hem d’estar tranquils en aquest sentit i que tenen clar que a casa tenim molt i molt talent.

12 comentaris:

  1. Hi ha universitats catalanes on algun lector/a ja hagut de marxar fora del sistema universitari català, amb l'acreditació d'agregat a la mà, és clar!!

    Rectificació declaracions de Toni Castellà: "Algun investigador ja ha sortit Ja estan sortint investigadors/es del sistema. Sobre la resta?? Ja en parlarem. Hem d'atraure talent de fora i si donem les places als lectors d'aqui no ho podrem fer. Per tant, tranquils. La Generalitat garanteix, amb el seu potent sistema universitari, l'empleabilitat d'aquests lectors/es fora de Catalunya. Que tal us sona un viatge a Australia???"

    ResponElimina
  2. Podem estar tranquils després de les declaracions d'ahir del president de la Generalitat i dels detalls que avui es van difonent?

    No sabem que el govern pot dir avui una cosa i l'endemà la contrària?

    No sabem que volen desmantellar els serveis públics i fer-ne l'accés més car i més restrictiu?

    Albert Corominas

    ResponElimina
  3. pero porque simplemente no se obliga a la jubilación a los 65 y punto? sinceramente, la elección entre la mejor generación de investigadores que hemos tenido nunca y señores y señoras de 65 que ya han cumplido y pueden retirarse con su pensión segura tiene una respuesta muy facíl.

    ResponElimina
  4. M'agradaria molt creure aquestes paraules, com a lectora acreditada que sóc i amb una pròrroga -que no necessitava i se'm va forçar a demanar- que finalitza en 10 mesos. No haurien ja de sortir les esperades peticions de places? Haurem de concursar, com a molt tard, al mes de juliol, si els contractes finalitzen al setembre i no volem passar-nos algun mes sense cobrar.

    ResponElimina
  5. És molt fàcil: cap investigador sortirà del sistema. El problema és què enten ell que és el sistema. Us asseguro que no és la pròpia universitat ni el grup en què estigui ara, si no aquell que ells considerin més convenient. Els centres de recerca de la Generalitat podrien ser un destí per aquells que demostrin la seva valúa. La resta de la universitat... a donar classes... això també ho ha declarat aquest senyor en alguna ocasió.

    ResponElimina
  6. A la Facultat d'Economia i Empresa de la UB s'ha informat als lectors que l'acreditació de contractat doctor de l'ANECA pot no ser suficient per garantir la plaça estable.

    ResponElimina
  7. Molt bonic, però què uns en dieu de les garenties per als falsos associats? Quants professors portem una bona pila d'anys treballant quasi tantes hores com els altres professors, fent plans docens i canviant cada any d'assignatures; fent investigació iescribint tesi i mans i mànigues perquè se'ns reconèguin altres mèrits; cobrant quatre duros, pagant autònoms i treballant amb altres feines de forma precària; quants d'aquests professors tenim alguna garentia de poder seguir treballant? Tenim alguna informaciò del que passarà amb nosaltres? Quins i quants de nosaltres hem de començar a pensar en buscar un altre ofici? Sota quin criteri s'licaran les estisores? Serem informats amb un cert temps d'anteleció? Sota quin criteri es començarà a tallar caps?

    ResponElimina
  8. "que no hi haurà ni un, ni un, investigador que surti del sistema”? Segur? Doncs jo sóc investigador i ja m'han confirmat que el curs que ve no compten pas amb mi.

    ResponElimina
  9. Raul Castaño, CE-PDI-L UAB24 de novembre del 2011, a les 11:47

    En la UAB, los vicerrectores de economía y de personal académico han confirmado en la reunión que tuvimos el pasado viernes, que para todos los lectores acreditados convocarán concursos de acceso a titular, y así está recogido en el proyecto de presupuesto. A lo que no se comprometen es a hacer lo mismo con los investigadores Ramón y Cajal, y eso es algo que tendremos que conseguir.

    ResponElimina
  10. A veure si, d'una vegada per totes, la Universitat catalana li planta cara a els lladres que ens governen. Si us plau, no vagues "a la antigua usanza". Només serveixen per perdre més diners. Accions de Boikot. Proposo excel.lent general a les qualificacions.

    ResponElimina
  11. Sabeu que a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona existeixen 22 càrrecs de confiança?. Que sumen al voltant de 1.320.000 euros anuals de nómines ? Que alguns d'ells son llocs d'estructura, ocupats de manera il·legal perquè s'han d'ocupar per personal funcionari ? Que hi han sentències en aquest sentit, que indiquen que queden invalidats TOTS els actes administratius que signin ? Que la cap de Recursos Humans no té la titulació requerida per ocupar el lloc ?
    Investigueu, investigueu. I per què no, envieu a inspecció de treball. Potser es posaria de manifest la gestió de la gerència...

    ResponElimina
  12. Hem d'estar tranquils, ens diuen... Mentrestant però els balls de xifres semblen un joc de màgia cada cop més difícil d'entendre... No es prescindirà de ningú (clamen des de dalt) sempre que hi hagi "feina per fer" als respectius departaments. Mentrestant, les conegudes polítiques del "cost zero" van donant fruits i provoquen en certs ensenyaments haver d'oferir any darrera any estudis sense optativitat ni incentius... Poder-se'ls carregar és només qüestió d'asseure's i esperar una mort lenta, podant certes carreres perquè es converteixin en un esquifit bonsai... Ja tenim sobre la taula aleshores l'excusa perfecta per poder deixar d'estabilitzar professorat i per no renovar contractes!.

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.