divendres, 27 de gener del 2012

La Rectora i l'Equip de Govern de la UAB proposen un acomiadament massiu de professors i professores

La Rectora i l’Equip de Govern interins de la Universitat Autònoma de Barcelona es plantegen aplicar una retallada de 6,58 milions d’€ en concepte de massa salarial del cos de professorat (PDI) de la nostra universitat. Aquesta retallada té efectes sobre el conjunt de la plantilla, tant de reforç com estructural, i sobre les condicions i qualitat de la docència i la recerca.

La Rectora reprodueix el mateix patró que Madrid aplica a la Generalitat, i aquesta a les universitats, i utilitza les tisores de la Generalitat i justifica la magnitud d’aquestes retallades adoptant un discurs populista “si no ho fem no podrem pagar les nomines o ens intervindran”, sense pensar en el futur de la nostra universitat. 

Un pla d’ajust que hipoteca el futur de la UAB , ja que bona part del professorat jove pot veure interrompuda la seva carrera de forma brusca: ni el Personal Investigador en Formació, ni els Investigadors Postsdoctorals, el Professorat Lector, Ramon y Cajal ni, evidentment, el Professorat Associat tenen garantit el seu futur professional a la universitat. Alhora, es deterioren considerablement les condicions de treball i la qualitat de l’ensenyament amb la massificació de les aules i l’augment de la càrrega docent.

Si la Rectora i el seu Equip, es resignen a aplicar les retallades i no defensen amb contundència una universitat pública i de qualitat no només posaran en perill a aquest personal jove i amb projecció sinó
que ens conduirà a una universitat que serà més reduïda, mediocre i envellida.

D’altra banda, no podem oblidar que l’informe de gestió presentat per l’Equip de Govern no va ser aprovat en el Claustre d’Universitat del 20 de desembre de 2011 (això és la primera vegada que passa). Aquest fet deslegitima clarament l’actual Equip de Govern per dur a terme aquest pla de retallades, àmpliament refusades pel conjunt de la comunitat universitària. La dimissió irrevocable del Vicerector d'economia i el seu anunci de competir amb la Rectora a les properes eleccions fa palès, igualment, la incapacitat d'aquest equip de govern per assumir decisions d'aquesta magnitud.

Davant de la gravetat d’aquesta agressió a la Universitat Autònoma de Barcelona, des de CCOO:

- Demanem la immediata retirada d’aquest pla d’ajust i que el nou Equip de Govern que sorgeixi de les properes eleccions a Rector/a presenti un nou pla àmpliament debatut i consensuat per tota la comunicat universitària.

- Que es convoqui la Mesa de Negociació entre l’empresa i els sindicats, que és el marc on s’han de negociar tots els aspectes relacionats amb les condicions laborals del conjunt de treballadores i treballadors de la UAB.

A més,

- Denunciem que l’Equip de Govern ha creat un model de dedicació docent per departaments a mida per poder justificar les retallades de professorat. Perquè aquest model s’ajustés a les necessitats de les retallades previstes, l’Equip de Govern ha augmentat unilateralment la càrrega docent del professorat obviant tot procés negociador. En conseqüència demanem la seva immediata retirada.

- Advertim de l’existència de compromisos de la universitat amb els treballadors i treballadores ja sigui amb acords interns o per mitjà del conveni col•lectiu i que qualsevol incompliment del mateix serà denunciat per CCOO.

- Recordem que les diferents forces sindicals hem presentat alternatives concretes i realistes, com ara: jubilacions anticipades en comptes d’acomiadaments. I ara aquest Equip de Govern (en situació provisional i en pre-campanya) vol tirar endavant mesures que van ser menystingudes en la Mesa de Negociació de la passada tardor.

- Reiterem, finalment, el nostre compromís de lluita en la defensa d’un model d’universitat pública i de qualitat.

Secció de CCOO a la UAB

La propera setmana tindrem assemblea de tot el PDI. Sembla que les dates de "aprovació" del pla de retallades pel PDI s'ajorna a finals de febrer.

1 comentari:

  1. De part d'un lectoret:

    http://youtu.be/aK22wgBtkFE

    I no n'hi ha per agafar-s'ho rient...

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.