dilluns, 21 d’octubre del 2013

24 O Jornada de lluita a les universitats

El 24 d’octubre CCOO, UGT, CGT,  STEES  i diferents col·lectius d’estudiants i pares i mares hem convocat vaga general a l’ensenyament al conjunt de l’Estat.

És una mobilització necessària per continuar la lluita per la insubmissió i la derogació de la LOMCE i contra les retallades que està patint tot el món educatiu. A Catalunya aquestes retallades vénen tant del govern de Rajoy com del de Mas i Irene Rigau. Aquesta doble motivació ha portat a CCOO i altres sindicats i col·lectius a organitzar a Catalunya una consulta per la educació de la qual podeu trobar tota la informació a http://consultaeducacio.blogspot.com.es/

A les universitats públiques catalanes diferents col·lectius de tot tipus han coincidit en la necessitat de convertir el 24-O en una jornada de lluita contra les retallades que amenacen el nostre caràcter de servei públic. Unes retallades que abasten tant als llocs de treball com els salaris i les condicions laborals del PAS i el PDI, tant l’increment de taxes i la reducció real d’ajuts a l’estudi, com la disminució de l’aportació de la Generalitat als pressupostos de les universitats.

CCOO d’universitats hem fet una consulta entre la nostra afiliació i la opinió majoritària ha estat la de no convocar vaga; en conseqüència aquest dia CCOO de universitats no convoca vaga. Tanmateix, la convocatòria legal abasta també als treballadors i treballadores de les universitats per tal de que tothom que vulgui fer vaga tingui garantit el seu dret.

Cridem a tota la comunitat universitària a participar en les diferents iniciatives, assemblees, manifestacions, classes al carrer, etc, que es desenvolupin el 24 d’octubre als nostres centres. Molt especialment us cridem a participar a les manifestacions que, arreu del país, reuniran a tota la comunitat educativa contra la LOMCE i les retallades.

Girona: 12 hores Plaça de la Constitució

Barcelona: 12:00 hores a Plaça Universitat

Lleida: 18.00h., Serveis territorials del Departament d'Ensenyament a Lleida (C/ Pica d'Estats, 2).

Tarragona:  12:00 - Concentració: davant el Departament d’Ensenyament
                  18:00, Plaça Imperial Tarraco.

Tortosa       18:30 - Pl. de la Família fins Pl. de l’Ajuntament

NI LOMCE NI RETALLADES! EL 24-O TOTHOM A LA LLUITA!

2 comentaris:

  1. He rebut el següent missatge per correu electrònic: "El 24 d’octubre CCOO, UGT, CGT, STEES i diferents col·lectius d’estudiants i pares i mares hem convocat vaga general a l’ensenyament al conjunt de l’Estat."

    En el seu post diuen: "CCOO d’universitats hem fet una consulta entre la nostra afiliació i la opinió majoritària ha estat la de no convocar vaga; en conseqüència aquest dia CCOO de universitats no convoca vaga."

    En definitiva, estan donant un missatge confús i contradictori. Fan o no fan vaga? Hi ha vaga general o no el dia 24?

    Seria desitjable que mostresin una postura clara, que informessin degudament (donen suport a totes les manifestacions però no secundem la vaga...), sense ambigüitats.

    ResponElimina
  2. Si tan recolzeu i considereu necessària la lluita... ¿per què ni les cocos ni ugt la convoqueu?

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.