dimecres, 24 d’octubre del 2012

Recursos de CCOO contra les retallades

El conjunt de la ciutadania estem patint una continua agressió per part dels governs català i de l’Estat amb diferents aprovacions de retallades dels drets socials i laborals i, en el cas particular dels empleats i empleades de l’Administració Pública, amb normes específiques que vulneren els nostres drets aconseguits al llarg de dècades de lluites i negociacions.

Davant d’això, CCOO estem participant activament en les diferents mobilitzacions que es venen realitzant i de les quals t’informem habitualment. Ara, però, també et volem informar dels diferents recursos que des de CCOO hem anat realitzant. En aquest sentit, a nivell de Catalunya, les diferents accions realitzades han estat:


  • CCOO de Catalunya (CONC) va presentar un recurs general (afecta a totes les Administracions Públiques de Catalunya) contra la retallada del 3% acordat pel Govern de la Generalitat. Posteriorment es va fer una ampliació davant el fet que del 3% es va passar al 5%. I, per últim, una nova modificació atesa la pretensió de retallar-nos la paga extraordinària del mes de desembre (globalment superior al 7%) 
  • Les Seccions Sindicals de CCOO a cadascuna de les universitats públiques catalanes, van presentar recursos d’alçada, previ al “contenciós”, als respectius rectors, contra les retallades al PAS i al PDI respectivament.
  • Accions de caire interuniversitari:
    • Es van interposar recursos per l’incompliment dels Convenis Col•lectius, de PAS i de PDI respectivament.
    • Es van presentar al•legacions contra l’incompliment de l’Acord Concilia d’Universitats.
    • Es va presentar recurs d’alçada contra l’Acord del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) en el mes de juliol, en el què “s’assumien” les retallades “dictades” per la Generalitat de Catalunya.

Per últim, t’informem que en el tràmit parlamentari de la Llei de Pressupostos de Catalunya, CCOO va proposar diferents esmenes als grups parlamentari, però aquestes van ser desestimades per la “coalició” de CiU-PP.

4 comentaris:

  1. Esperem que ara que hi ha eleccions a Catalunya tots recordem aquesta unió entre CIU i PP, i en cas de CIU, que no ens deixem enganyar per molt que s'emboliquin amb la senyera per tapar la seva mala gestió i les retallades que Sir Artur fa com a alumne avantatjat de Rajoy.

    ResponElimina
  2. Em semblen molt apropiats aquesta mena de recursos però crec que també s'hauria de pensar en el PDI afectat per la impossibilitat de promoció professional (no deixa de ser una retallada encoberta, per exemple) atès que les universitats catalanes (a diferència de les de la resta de l'Estat) no convoca ni Càtedres ni places de professor agregat. Què esteu fent en aquesta línia?

    ResponElimina
  3. Espero que tots recordeu aquesta unió entre CIU i PP a l'hora de votar en les properes eleccions. Que ningú es deixi enganyar per CIU, per molt que s'emboliqui en la senyera, tots sabem (o hauríem de saber) que és una maniobra per tapar la seva mala gestió dels últims 2 anys i que és l'alumne avantatjat de Rajoy en qüestió de retallades.

    ResponElimina
  4. M'agradaria saber perquè no es publiquen els comentaris que poso. No cal dir que son totalment respectuosos, així que no entenc el motiu. Potser no funciona correctament?, ja que últimament sempre posa "Cap comentari" Ho hauriau de mirar.

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.