dijous, 25 d’octubre del 2012

Vaga General europea novembre 14



ENS DEIXEN SENSE FUTUR. HI HA CULPABLES.
HI HA SOLUCIONS



El Comitè Executiu de la Confederació Sindical Europea, reunit el 17 d'octubre, crida a una jornada d'acció i solidaritat el 14 de novembre. Aquesta jornada adoptarà diverses formes: vagues, manifestacions, concentracions i altres accions.

L'austeritat no funciona. Les polítiques per a la consolidació pressupostària iniciades el maig de 2010 han sumit novament a Europa en recessió. Cau l'activitat econòmica, creix la desocupació, l'atur juvenil cobra tints dramàtics, es deteriora el model social, els drets laborals i socials es veuen reduïts.

A finals del mes de setembre el Govern va presentar el projecte de Llei de PGE 2013. Transfereix a les comunitats autònomes la major part de la responsabilitat en la retallada de la despesa social. No podem oblidar que en l'últim mes són gairebé 80.000 persones les que han perdut el seu lloc de treball, i que ja estem patint les conseqüències del Decret de 13 de juliol, on es van reduir les prestacions per desocupació. El govern pretén retallar la despesa en desocupació un 6,3% quan 1.737.000 famílies tenen tots els seus membres en atur, el que denota una gran insensibilitat.

El Projecte de Pressupostos també inclou importants retallades, de manera significativa en protecció social, les partides destinades a la dependència, els serveis socials, l'ajuda a la cooperació al desenvolupament, al món rural, el medi ambient...

En unes condicions així només cal esperar que augmenti la pobresa (un 27% de la població espanyola està per sota del llindar de la pobresa), i l'exclusió. Fenòmens tots dos que influeixen molt majoritàriament en les dones, els emigrants, els joves i, ara ja, en la infància (més de 2.200.000 nens i nenes a Espanya viuen en llars considerades pobres o en situació de pobresa severa). I tot això mentre l'estat perd al voltant de 90.000 milions d'euros cada any per frau fiscal.

Exigim Una altra Política

Reivindiquem una altra política que doni prioritat a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, amb especial atenció als joves als quals s'està condemnant a l'emigració oa l'exclusió social.

Reivindiquem un canvi de model econòmic que aposti per un desenvolupament sostenible que es fonamenti en un sector industrial dinàmic i competitiu assentat en la inversió en R+D+I i en un sistema educatiu que garanteixi, alhora, qualitat i equitat.

Exigim una universitat pública de qualitat, degudament finançada, accessible a tots, sense exclusions de cap tipus, que ens permeti avançar cap a una societat més justa.

És el moment de mobilitzar-se. L'organització de la vaga ha de ser una tasca de tots.

Estem davant d'un conflicte que no és únicament laboral. Les conseqüències de les polítiques que s'estan duent a terme perjudiquen a tota la societat, i només s'estan beneficiant amb la crisi les elits economicofinanceres.

¡LA VAGA GENERAL DEL 14N ÉS TASCA DE TOTHOM!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.