dimarts, 6 de setembre del 2011

Contra la Reforma de la Constitució: Referèndum ja! (Hoja del Lunes 528 - 1/3)

CCOO ha manifestat el rebuig a la reforma de la Constitució i ha exigit que sigui sotmesa a referèndum.

Aquesta reforma és regressiva i innecessària. Posa en risc el manteniment del sistema del benestar i obre les portes a més retallades en les prestacions socials i drets laborals.

CCOO fa una crida a la Comunitat Universitària a que participi en les mobilitzacions convocades en tot l'Estat pels sindicats i les organitzacions socials per exigir la convocatòria d'un referèndum.

Per CCOO és inacceptable que una reforma constitucional d'aquest calat es faci sense referèndum, sense debat polític i sense tenir en compte l'opinió de les organitzacions socials i dels ciutadans.

Aquesta reforma imposa, a més, una greu limitació en la capacitat d'autogovern pressupostari de les diferents Administracions.

La proposta pactada per PSOE-PP constitueix una amenaça per a les prestacions i institucions de l'Estat del benestar, les polítiques socials i la cooperació per al desenvolupament.


CCOO recorda que la Constitució en la seva Títol preliminar diu:

"Article 1. 

1. Espanya es constitueix en un Estat social i democràtic de Dret, que propugna com a valors superiors del seu ordenament jurídic la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític.

2. La sobirania nacional resideix en el poble éspanyol, del que emanen els poders de l'Estat."

Així mateix, la política econòmica deu tenir com a principals objectius: la creació d'ocupació, garantir la protecció dels aturats, la racionalització de la despesa, la lluita contra el frau fiscal, i l'augment de les aportacions fiscals de les rendes més altes.

La reforma aprovada pel PSOE i PP en el Parlament posen en qüestió el compliment dels principis i el consens que van inspirar la Constitució de 1978.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.