dimarts, 13 de setembre del 2011

Tramitació de l'Estatut del PDI (Sessió de la Mesa Sectorial d'Universitats de 6 de setembre de 2011)

Quan crèiem que el projecte d'Estatut del PDI era a punt de passar a la història després de la paralització de la negociació i el gairebé inexistent contacte amb els sindicats des del passat 4 d'abril, el Ministeri va convocar la Mesa Sectorial d'Universitats per informar als sindicats sobre l'estat de la tramitació de l'Estatut del PDI i la seva memòria econòmica.

Com ja hem vingut informant, els sindicats ens hem oposat frontalment al nou text manejat pel Ministeri a partir de la seva reunió amb els Rectors i Comunitats Autònomes. Es tracta d'un text que es distancia substancialment del text ACORDAT en el si de la Mesa Sectorial del 7 de gener i 4 d'abril amb els sindicats en matèries tan sensibles com la jornada (el seu còmput segons l'activitat), la diversificació en la dedicació (docent, investigadora o transferent), o la mobilitat, entre uns altres. I tot això, malgrat el compromís del Director General d'Universitats de defensar el text negociat i acordat.

En la versió que s'ha presentat en la sessió del 6 de setembre, el Ministeri, fent cas omís de la creixent oposició als seus plantejaments, no solament manté el text modificat el 25 de maig després de la reunió del Consell d'universitats (el dels rectors) sinó que ha continuat incorporant noves propostes i alguna que altres ocurrències que empitjoren encara mes si cap el text definitiu. En línies generals es liberalitza la dedicació docent i la jornada, deixant-la a l'arbitri de cada universitat, s'incrementa el poder d'aquestes per decidir sobre aspectes determinants de l'activitat professional del PDI (la seva dedicació a la investigació, o la docència, o el nombre d'hores lectives) així com de la carrera professional (avaluacions, barems, etc.) i es limita i condiciona la participació dels docents en la determinació de les seves condicions de treball a través dels seus representants.

Els sindicats UNÀNIMEMENT manifestem la nostra oposició al text presentat i exigim que es torni a prendre com a text de referència l’acordat pel Secretari General d'Universitats amb els Sindicats en la sessió del 7 de gener i de 4 d'abril de la Mesa Sectorial d'Universitats. A tal fi recordem les pròpies declaracions del Director General d'Universitats en les quals va afirmar (consta així en acta) que l'acord aconseguit en la mesa (de 4 d'abril) ho fa seu el Ministeri i així ho defensarà en tots els fòrums que correspongui.

Paral•lelament i per demostrar la flexibilitat i la permanent voluntat d'aconseguir un acord satisfactori per a la majoria, Comissions Obreres va mostrar la seva disposició al fet que es convidi a una representació dels Rectors a la Mesa Sectorial per, sobre la base de l'únic text que té la naturalesa d'acord –l’aconseguit en aquesta mesa el 4 d’abril-, fer un últim esforç per intentar aproximar i eventualment incorporar, en el cas que així es considerés, algunes de les propostes o reivindicacions dels rectors.

Així tindríem la possibilitat de contrastar i aclarir les postures de sindicats i rectors mitjançant el contacte directe, procediment que podria ser més efectiu, clar i transparent que el que s'ha desenvolupat fins al moment amb la intermediació que no sempre ha pogut resultar clara o efectiva de la Direcció general d'Universitats.

A l'espera de la contestació del Secretari General d'Universitats a la nostra proposta, (encara que sembla evident que està absolutament lliurat al text dels rectors) des de Comissions Obreres declarem que no cessarem en la defensa de l'acord aconseguit amb el Ministeri el 7 de gener i 4 d'abril d'aquest any, fins i tot per la via judicial si calgués. Que estem oberts al diàleg però no a l'empassa-t’ho d'un text que xoca obertament amb els interessos del personal docent i investigador.


FEM UNA CRIDA A TOTS EL PERSONAL DOCENT I INVESTIGADOR A SUMAR-SE A LA PRESSIÓ I LA MOBILITZACIÓ PER A LA DEFENSA D'UN TEXT DE L'ESTATUT QUE RECULLI ADEQUADAMENT ELS NOSTRES DRETS.

Si encara no ho has fet, signa el manifest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.