CCOO i UGT fan una crida als treballadors i les treballadores perquè participin en les mobilitzacions i actes que se celebrin a tot l'Estat, el proper 29 de febrer, amb motiu de la Jornada d'Acció Europea convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES) en defensa de l'ocupació, els serveis públics i la justícia social, i també a casa nostra contra la reforma laboral imposada pel govern del PP.
Amb aquestes mobilitzacions, els sindicats volen mostrar la seva ferma oposició a les polítiques d'austeritat, ajustaments pressupostaris i retalladess socials que porten impulsant, des de fa dos anys, les institucions i governs europeus com a única resposta a la crisi, i que s'estan materialitzant, tant en Espanya com a la UE, en més atur i en importants retallades de drets laborals i socials, així com un augment de la pobresa i la desigualtat.
Coincidint amb la mobilització europea, està convocada una vaga d'Estudiants a tot l'Estat, i diferents accions i manifestacions del personal de les universitats. També està convocada una vaga de les Universitats Públiques Catalanes i la Universitat de Castella la Manxa.
La universitat pública està patint un atac que es materialitza en l'ofec pressupostari, l'encariment de les matrícules i taxes, l'acomiadament de personal, l'empitjorament de les condicions docents i de recerca, la progressiva precarització de la vida universitària i un menyspreu de la funció que compleix i ha de complir la universitat.
El nou model que ens volen imposar atenta de forma directa a la funció social i pública de la universitat, la seva qualitat, i la seva capacitat d'elaborar pensament crític. Aquest atac no és només contra la universitat, sinó que se situa en una ofensiva generalitzada contra els serveis públics.
Les mesures que s'estan aplicant impliquen una pèrdua de llocs de treball en moltes universitats i un atac continuat a l'autonomia universitària, una autonomia que molts rectors no estan interessats en defensar.
Des de CCOO fem una crida a les mobilitzacions convocades a les diferents universitats el 29 de febrer, a la participació en les manifestacions previstes per aquest mateix dia en diferents ciutats, i en la vaga convocada en algunes universitats en defensa de la universitat pública.
Trabajo en una universidad pública y me sorprende que dado que se trata de una huelga en defensa de la misma, no estén en primera linea los rectores y demás cargos de las universidades, más bien al contrario, actuan como si fueran la patronal, poniendo trabas e intimidando, por poner un ejemplo en la UPC se niegan a autorizar asambleas y actos por esa causa, ese dia en la universidad, alegando que no se les ha comunicado que tipo de actos son, el horario, etc. y también hay jefes que envian correos al PAS en tono intimidatorio de que se informará al Servicio de Personal quien falte al trabajo. Que cada uno lo interprete como le parezca, pero..... los interionos, principales perjudicados, lo tienen claro, no pueden hacer huelga, salvo que quieran entrar en las listas del paro.
ResponElimina