divendres, 26 de novembre del 2010

AQU: Escoltar per fer?

Aquest darrers dies el Butlletí de l’AQU publicava una editorial escrita pel seu president Joaquim Prats on “posava de manifest el seu interès a apropar les activitats de l'Agència a les necessitats de les universitats catalanes, ja que un organisme extern d'avaluació com ara AQU Catalunya, tot i que ha de ser independent respecte de l'Administració i de les universitats, també ha de ser un bon coneixedor de la realitat del sistema universitari on actua” i en aquesta direcció afegia que “al començament d'aquest any, el Taller L'avaluació de la recerca en Humanitats i Ciències Socials va ser un exemple d'apropament de l'Agència a la comunitat científica i acadèmica catalana”.

Des de CCOO, tal i com exposarem el febrer d’aquest mateix any (http://ccoo-universitat.blogspot.com/2010/02/butlleti-pdi-no2-laqu-sabem-sumar.html) “volem felicitar i donar tot el suport a l’Agència per iniciatives com aquesta, que permeten reflexionar sobre l’avaluació de la recerca (“i la docència”)”. Així mateix volem constatar que CCOO no va ser directament convidat als debats, i tal com ens van indicar les nostres afiliades i els nostres afiliats que van assistir, la presència de PDI laboral no era majoritària. Així, és difícil conèixer la realitat dels avaluats!

A data d’avui, com a representants legals de les treballadores i treballadors a la majoria d’universitats de Catalunya, seguim esperant un pas per part d’AQU per apropar-se als agents socials. Donat que considerem preocupant la situació actual on la majoria del PDI-L opta per ser avaluat per l’ANECA, deixant de costat la nostra agència.

Per aquet motiu, CCOO volt reiterar la total disposició en establir un diàleg sincer i constructiu que apropi la realitat del PDI-L a l’agència.

Per seguir recollint les vostres percepcions envers l'AQU us convidem a omplir (si ja no ho heu fet i ets PDI-L) aquest questionari: http://bit.ly/9nRUVX

2 comentaris:

  1. Que hay de los investigadores? tambien somos PDI-L y nadie se acuerda de nosotros.

    ResponElimina
  2. El que és una vergonya és que els PDI sigui l'únic cos de l'administració que ha de rebre una acreditació per continuar fent la seva feina (Ajundant o Lector). On són les acreditacions pels PAS de la Universitat? I les de la resta de funcionaris de l'Administració pública?

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.