dimarts, 7 de febrer del 2012

CCOO convoca al PDI de les Universitats Catalanes a fer vaga el #29F


VAGA D’UNIVERSITATS: 29 de Febrer 
 
Davant de l’atac que pateix la universitat pública, el PDI de CCOO us convoca a secundar la vaga d’Universitats Catalanes del 29 de febrer, confluint amb la vaga d’estudiants convocada per la PUDUP i la mobilització sindical europea convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES). Fem una crida a tots els sindicats amb representació a Juntes i Comitès perquè li donin suport. 


 Aquest atac es concreta en: 
  • L’ofegament pressupostari de les universitats 
  • Encariment de les matricules i taxes 
  • L’acomiadament de personal 
  • L’empitjorament de les condicions docents i de recerca 
  • La progressiva precarització de la vida universitària 
  • L’ofensiva contra l‘autonomia universitària 
  • El menyspreu de la funció que compleix i ha de complir la universitat

El Govern Espanyol, mitjançant el decret de medidas urgentes en materia presupuestaria, tributaria y financiera para la corrección del déficit público i el Govern de la Generalitat mitjançant la llei d’acompanyament de pressupostos (que es vol aprovar en breu), han introduït i volen continuar introduint mesures que suposen: 
  • La no renovació dels contractes del PDI no estable, el que suposa que hagin d’abandonar la universitat totes les persones que han superat els processos de selecció i acreditació externa previstos a la normativa universitària. 
  • La no renovació del personal interí, el que podria arribar a implicar l'automàtica rescissió de tots els contractes d’aquest personal. 
  • La intervenció de la Generalitat sobre les universitats mitjançant la imposició de la figura del comissionat de comptes, eliminant la possibilitat que la universitat té de decidir sobre la gestió del seu pressupost. 
  • L’eliminació definitiva de molts dels drets socials i laborals que hem assolit com a treballadors i treballadores al llarg de la nostra història, per exemple, eliminant el fons d’acció social, la complementació del salari durant la incapacitat transitòria o dificultant tremendament la conciliació de la vida laboral i familiar. 
  • La intervenció de la Generalitat en el procés de selecció del personal acadèmic, podent introduir criteris no acadèmics en aquests processos. 

El nou model d’universitat que ens volen imposar atempta de forma directa contra la funció social i pública de la universitat, la seva qualitat i la seva capacitat d’elaborar pensament crític. Aquest atac no és sols contra la universitat, sinó que es situa en una ofensiva generalitzada contra els serveis públics a Catalunya i a la resta de l’Estat. No es per tant, tan sols un problema de diners, sinó un problema polític i social. 

Les mesures que ja s’han pres estan implicant la pèrdua de llocs de treball, l’abandonament dels estudis universitaris per insuficiència econòmica o la pèrdua d’autonomia universitària. Per tot això, i considerant que hem de passar de les bones paraules a les accions reivindicatives per mostrar que som molts i moltes els que ens sentim indignats davant l’actitud dels nostres governants, convoquem aquesta vaga. Més enllà de situacions concretes de determinats col·lectius o universitats, entenem que hem de respondre per tal de defensar una Universitat Pública i de Qualitat, entenent que lluitar per aquest model suposa preocupar-nos pels principis fonamentals però també per la seva realització material. 

En un moment en el que tant es parla de responsabilitat social i de qualitat, no ens podem resignar a acceptar la misèria a la que ens volen portar. 

Us animem a tots i totes a unir-vos a la vaga del dia 29 i a les accions de protesta. 

Permanent de PDI Funcionari i Laboral de CCOO a Catalunya.

6 comentaris:

  1. Ei la PUDUP, que agrupa professors, estudiants i treballadors del PAS, va convocar vaga general d'universitats [http://reconstruimlapublica.wordpress.com/2012/02/03/29-de-febrero-vaga-universitaria/], per tant, de PDI, PAS i Estudiants, no només d'estudiants.

    ResponElimina
  2. A mi personalment ja em sembla bé que el comissionat de comptes controli la despesa de les universitats. Ja que segurament la gestió no és lo bona que hauria de ser.
    Aquesta sembla una vaga politica i no a favor de cap treballador. així que no fare vaga.

    ResponElimina
  3. Ah! per cert, fa anys que els criteris no academics s'han utilitzat en les universitats per dir qui guanyava una plaça o no, on és la novetat? o per que ara si preocupa el tema als sindicats?
    Una altra cosa, la UGT no crida a la vaga?

    ResponElimina
  4. Només al PDI? No haurien d'estar també convocats PAS i ESTUDIANTAT?

    ResponElimina
  5. I el PAS què, no tenim dret a fer vaga? A veure si la convoqueu ja d'una vegada i no tantes xorrades d'assemblees i caçolades que no serveixen per a res.

    VAGA SALVATGE JA!

    ResponElimina
  6. Com es possible que 3 dies despres de posar un comentari aquest no aparegui?? Censura sindical?

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.