dilluns, 13 de febrer del 2012

PAS: Ara més que mai, la lluita continua!

Benvolgudes companyes i companys, 

Cal una reacció contundent dels treballadors i les treballadores perquè les universitats públiques catalanes estan rebent els atacs més seriosos des de la Transició, degut a un intent descarat d’aprofitar la crisi econòmica per sotmetre a la Universitat al dictat polític del govern, i permetre que els grups de poder econòmic se n’aprofitin, a costa d’enfonsar el servei públic d’educació superior i recerca. 

Després d’anys d’incompliments reiterats dels compromisos de finançament que la Generalitat havia signat, el Govern de Mas i Mas-Colell, amb una estratègia perfectament calculada, estrangula econòmicament a les universitats reduint dràsticament les aportacions públiques als pressupostos universitaris, i les posa en una situació extrema retardant les transferències per a les nòmines. Davant la gravetat de la situació que ell mateix ha creat, el Govern pretén justificar les mesures incloses en els projectes de Llei de Pressupostos 2012 i de Llei de Mesures Fiscals i Financeres. Totes aquestes mesures obren el camí cap a una reducció indiscriminada de personal (interins i laborals temporals) alhora que volen suprimir la majoria dels drets laborals aconseguits amb la negociació col•lectiva des de fa més de 20 anys: supressió del complement de retribució per a les baixes, supressió del fons d’ajut social, supressió de l’ajut a matrícules universitàries, supressió del complement per a les reduccions per cura de fill, supressió dels premis per antiguitat i jubilació, reducció a 6 dels dies d’afers propis i increment de la jornada a 37,5 h setmanals. Per acabar-ho d’adobar, es pretén desmantellar la negociació col•lectiva deixant sense efecte els convenis, els acords i els pactes que les universitats i els representants dels treballadors hem signat, de manera legítima i dins el marc legal que ens empara. 

Les universitats i tots els que en formem part hem de defensar-nos d’aquestes agressions i plantar cara per salvar un model d’universitat pública, universal i de qualitat. L’autonomia universitària és un dret fonamental recollit a la Constitució i desenvolupat a les lleis d’ordenació universitària (LOU, LOMLOU, etc.), que salvaguarda el servei públic d’educació superior i recerca. En aquesta situació d’extrema gravetat, la primera obligació dels rectors, com a màxims representants de la Universitat, és defensar l’autonomia amb tots els mitjans legals i institucionals al seu abast i oposar-se a les ingerències i envestides del Govern. Si no poden –o no volen– fer-ho, hauran de dimitir immediatament. 

Les treballadores i els treballadors ens hem mobilitzat i ens seguirem mobilitzant per defensar l'autonomia universitària, els llocs de treball i els drets laborals. Aquesta lluita serà llarga i serem capaços de fer créixer la nostra força amb el suport de tot el personal de les universitats. 

Us adjuntem el calendari de mobilitzacions universitàries conjuntes pel que resta del mes de febrer: 

Dimarts, 14 de febrer: Segona onada de tancaments a les universitats públiques (UAB, UPC, UdG i UdL). Compartirem la vetlla pels drets laborals dels empleats públics, amb els companys que es concentraran davant del Parlament. 

Dimecres, 15 de febrer: Concentració davant del Parlament, coincidint amb la votació de la Llei de Pressupostos 2012 i la Llei de Mesures Fiscals i Financeres. 

Dijous, 16 de febrer: Concentració de protesta conjunta a la URV, coincidint amb la reunió de l’ACUP en aquesta universitat. 

Diumenge, 19 de febrer: Mobilitzacions generals per la reforma laboral 

Dimecres 22 de febrer: Concentració davant la seu de la Secretaria d’Universitats, coincidint amb la reunió de la Mesa d’Universitats. 

Dimecres 29 de febrer: jornada de lluita a la universitat amb diverses accions reivindicatives, en confluència amb la vaga convocada pel PDI i els estudiants, coincidint amb mobilitzacions tant a la resta de l’Estat com a molts països europeus. 

Permanent de PAS de CCOO Catalunya

5 comentaris:

  1. La vaga del 29 de febrer és GENERAL de tots els sectors, PDI, estudiants i PAS.

    ResponElimina
  2. El PAS s'adhereix a la vaga del 29? O només estudiantat i PDI?

    ResponElimina
  3. Per què la reacció contundent del PAS CCOO no inclou la vaga del 29F???? El PAS s'ha peleat amb el PDI?? Tot això sembla un dejà-vu.

    ResponElimina
  4. Insisteixo (perquè veig que no heu publicat la meva pregunta): el PAS també s'adhereix a la vaga del 29? Si és així només espero que siguem més del 2%, no com a l'última...
    Gràcies per publicar el comentari.

    ResponElimina
  5. Hem tingut algun problema en la publicació de comentaris per a data d'avui estan tots publicats. En relació al PAS han convocat vaga CSC, CAU i CGT.

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.